Neo Nieminen

Äntligen hemma

Äntligen hemma

12 juli 2008

Nu har vi varit hemma i 3 dagar. Det har varit omtumlande och lite pirrigt att försöka sköta allt själv nu. På sjukhuset har vi alltid haft backup av gulliga sköterskor som passat Neo när man velat sova eller bara ta igen sig. Amningen går bra tycker jag men jag tycker att det är svårt att uppskatta hur mycket han får i sig. Tur att BVC tanten kommer på måndag så vi får se om han gått upp eller ner i vikt.
Både Johan och jag börjar misstänka att han kanske inte blir riktigt mätt på det han får från bröstet för han sover inte så långa stunder och är helt otröstlig när han vaknar ibland. Så vi har faktiskt köpt lite ersättning för att se om det kan bli någon skillnad att amma + att ge honom lite extra. I och med att han sondades på sjukhuset så är han mycket ovan vid nappflaskan. Vi har alltid hans antibiotikaspruta om det skulle krisa sig att få i honom ersättningen.

Igår var vi ner på stan för att leta efter en liten mössa, så han inte blir kall om öronen i vagnen. En sak som vi märkt är att han “älskar” att sitta i bilbarnstolen. Han somnar på en gång!! Skönt…. Barnvagnen är dock lite för obekant så den gillar han inte alls, än. Det är bara att öva tänker jag så vi ska gå lite kortare sträckor med vagnen och så får han prova sova i  den under dagen så att den inte känns så obehaglig.

Vi tar en dag i taget! På måndag kommer BVC-sköterskan på första kontroll. Ska bli spännande och se om vi får godkännt på skötseln av Neo. Sedan på tisdag skall vi på återbesök till sjukhuset med Neo för att se om hans CRP har sjunkit.

Skrivet i Vardag | 2 Comments



Det finns 2 inlägg under “Äntligen hemma”

  1. 1 Den 12 juli 2008 skrev Johan S:r

    Instämmer – ta vara på denna tiden, den kommer aldrig mera igen…
    Njut, njut, njut!
    Men, tro mig, man kommer ihåg dessa stunder låååångt fram i tiden!
    Sköt om er alla tre, vi hörs och syns.

    PS. Hoppas det var en GAIS-overall han hade på sig i bilstolen, i så fall är hans lycka redan gjord….

  2. 2 Den 12 juli 2008 skrev Maj-Lis & Leif

    Ett stort grattis till den nya familjemedlemmen önskar vi i Norrtälje!

  • Ordning och reda

  • Gamla grejer